Makkelijk ontspannen

Mediteren op elke leeftijd!

Mediteren, zo eenvoudig is dat.
Ons dagelijks leven is vaak een bron van stress en frustraties. Regelmatig mediteren kan je helpen om te ontspannen en de dagelijkse zorgen uit je hoofd te zetten. Hier zijn enkele basisregels om te starten. Je zal zien dat het eenvoudiger is dan je denkt. Doe 2 à 3 sessies van 15 minuutjes per week en je merkt meteen het verschil.

Vind het juiste moment
Er is geen juist moment om te mediteren. Je kan het ’s ochtends doen om de dag in alle rust te beginnen, ’s middags om je batterijen bij te laden of ’s avonds om de spanningen van de dag van je af te laten glijden. Je kan het zelfs op eender welk moment van de dag doen, gewoon wanneer je er nood aan hebt.

Vind de juiste plaats
Om goed te kunnen mediteren moet je visuele prikkels vermijden. In een ruimte, met je gezicht naar de muur is ideaal. Je kan ook een rustgevende sfeer creëren met kaarsen en zachte muziek. Trek je schoenen uit en draag ruime, comfortabele kledij.

Ontspan
Ontspan voor je gaat mediteren. Leg je languit op je rug, rek je uit, geeuw. Adem traag en diep door je neus, met de ogen gesloten. Ontspan je buik, adem zacht in en weer uit. Concentreer je op je lichaam en laat zo alle spanning wegvloeien.

Kies je houding
Er bestaan meerdere houdingen. De lotushouding is de meest gekende: in kleermakerszit op een kussen, de benen gekruist, de voetzolen rustend op de dijen, naar de hemel gericht. Voelt deze houding niet comfortabel, ga dan in kleermakerszit op de grond of op een stoel zitten. Je spieren moeten ontspannen zijn, zoniet verander je beter van houding.

Je blik
Hou je ogen half gesloten. Als je blik te snel afgeleid is, sluit dan je ogen. Heb je de neiging om in slaap te vallen, doe dan net omgekeerd en open je ogen wijd.

Focus op je ademhaling
De ademhaling is erg belangrijk bij meditatie. Adem diep in en uit terwijl je je concentreert op je ademhaling. Het is belangrijk om adem te halen met je buik en niet enkel met je longen.

Zuiver je geest
Meditatie heeft tot doel om je te concentreren op je geest. Laat je gedachten binnenstromen en vertrekken. Bewaar ze niet. Zijn bepaalde gedachten te hard voor je, concentreer je dan opnieuw op je ademhaling.

Je merkt het, mediteren is veel minder ingewikkeld dan je dacht! En twee tot drie keer per week mediteren laat toe om je energie simpelweg te heroriënteren.

Waar kunt u Omnivit-producten in kopen?

Apotheek bij u in de buurt

Het Omnivit-gamma is verkrijgbaar in de apotheek in België. Vraag raad aan uw apotheker. U kunt eenvoudig de dichtstbijzijnde apotheek vinden via de onderstaande link:

Onze producten
Onze producten
Koop nu