Verzorging na de zomer

Wees goed voor je haar en je haar zal goed zijn voor jou!

Wist je dat je haar ook een cyclus doormaakt? Een levenscyclus in drie fases die alles samen tot zes jaar kan duren.

In de anagene fase wordt er constant en regelmatig keratine aangemaakt, dat is de basisstof van het haar. Zo groeit je haar. Na 3 tot 5 jaar stopt de groei en komt de haarwortel naar de opperhuid: dit is de catagene fase, die 15 tot 20 dagen duurt. Tot slot volgt de rust- of de telogene fase. Het haar is dood en wordt uit de follikel gestoten door een nieuw haar. Na 2 of 3 maand komt het verstoten haar op je hoofdkussen of in de afvoer van je douche terecht…

Het leven van een haar kan soms hard zijn, vooral als er stress mee gemoeid is. Of als zon, water en wind vrij spel krijgen, tijdens de zomermaanden.

Daarom is een vitaminekuur, net na de vakantie, een ideale opkikker voor je haar. Hier volgt nog wat goede raad.

1. Overdaad schaadt
Is je haar droog en broos? Vermijd dan overmatig gebruik van haardroger, krultang of kleuringen. Ook aanhoudende blootstelling aan zon, zee- en zwembadwater zijn schadelijk voor de talgproductie, het natuurlijke vet dat het haar met een beschermend laagje omhult. Daardoor verliest je haar zijn elasticiteit. Gun je haar dus een pauze en je zal zien dat het snel weer beter wordt.

2. Verwen je droge haren
Vermijd agressieve producten (kleurmiddel, lak, gel, permanenten) en alles wat aan het haar trekt (elastiekjes, krulspelden, krultangen…). Bescherm je haar in de zon met een hoedje of een verzorgend product, en draag het in een dot. Aan zee of in het zwembad: draag een badmuts, breng een beschermend product aan en spoel je haar grondig na het zwemmen. Gebruik een voedende balsem, vermijd de haardroger en kies een haarborstel uit natuurlijke materialen.

3. Gedaan met vet haar!
Als je haar vet is, heb je de neiging het vaker te wassen. Niet doen! Het ideale middel is shampoo aanbrengen op droog haar bij de wortels en dat 2 tot 3 minuten in te masseren. Laat de shampoo 5 minuutjes intrekken en was je haar daarna “echt” onder de douche. Spoel het grondig met lauw water. En vraag gerust advies aan je kapper; hij kan je zeggen welke shampoo de beste is voor jouw haar!

4. Meer sport, minder stress
Ons haar is vaak een weerspiegeling van onze fysieke en mentale gezondheidstoestand. Stress kan de balans uit evenwicht brengen. Hoe zenuwachtiger we zijn, hoe gevoeliger onze hoofdhuid wordt en we gaan krabben. Zorg dus dat je goed slaapt en genoeg ontspant. Lichaamsbeweging kan heel doeltreffend zijn: als je de bloedsomloop van het hele lichaam stimuleert, kan ook je haar zich beter voeden!

5. Eet gezond
Net zoals wij heeft ook ons haar dagelijkse voeding nodig. Ons haar is samengesteld uit aminozuren die ook aanwezig zijn in vlees en in vis. En er zijn nog andere voedingsstoffen die de gezondheid van ons haar beïnvloeden: zink en selenium dragen bij tot de instandhouding van normale haren en nagels en geven je haar extra vitaliteit en glans. Vitamine B6 draagt bij tot een normale cysteïne synthese, een aminozuur dat van belang is voor je haar. Dus: voed je haar goed!

6. Pas je verzorging aan
Is je haar slap, zwaar en moeilijk in model te brengen? Dan heb je het waarschijnlijk iets te veel willen verzorgen. Zorg ervoor dat er geen productresten in je haar blijven zitten en verander één keer per maand van shampoo of balsem. Kleur je je haar? Laat dan genoeg tijd tussen twee kleurbeurten en zorg voor een aangepaste shampoo en balsem. Producten die beschermen tegen UVA/B-schade helpen ook je haarkleur langer te behouden.

Je haar voeden vanaf de wortels? Dat is precies wat Omnivit Hair Pro Nutri-Repair doet.

Waar kunt u Omnivit-producten kopen?

Apotheek bij u in de buurt

Het Omnivit-gamma is verkrijgbaar in de apotheek in België. Vraag raad aan uw apotheker. U kunt eenvoudig de dichtstbijzijnde apotheek vinden via de onderstaande link:

Onze producten
Onze producten
Koop nu