Een zomer vol zon, zee en droge haren

Haren als een zeemeermin, het lijkt wel een sprookje. Zeker als je beseft welke beproevingen je haren weer moeten doorstaan op vakantie. En toch kan het. Een paar simpele trucjes volstaan. Ik verklap je alvast de mijne.

Ik weet niet precies waarom, maar zodra die ‘prettige vakantie’ van start gaat, krijg ik zin om in mijn zomergarderobe te duiken om alles (opnieuw) uit te proberen!

‘Hé, leuk, die pareo, die was ik compleet vergeten. En zou dat badpak met die lovertjes me nog even leuk staan? Ja, super! Oh, en mijn donkerblauwe rieten stetson! Die hou ik lekker heel de zomer op!’

Dat komt trouwens goed uit. Want als er één moment is waarop je je haren moet beschermen, dan is het wel nu. De zon, de wind en het water beschadigen de beschermhuls rond het haar. UV-stralen krijgen daardoor vrij spel en tasten de keratine aan. Resultaat: droge en gebroken haren. Zal ik jullie mijn actieplan tegen de ‘stro look’ uitleggen?

1. We zoeken beschutting
Een hoedje, een zijden doek, strohoed of pet, hoofddeksels zijn het gedroomde accessoire. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Waarom dragen we ze eigenlijk zo weinig tijdens de rest van het jaar? Ik zweer het, deze zomer kom ik niet buiten zonder! Kijk maar eens naar de zomertrends 2016 (link invoegen) Voilà, ik ben nu al weg van nummer 3. En kijk, zo’n tulband, die heeft écht klasse! Ik neem hem!

2. Zonneverzorging voor je haren
Ja hoor, zonnebescherming voor je haren bestaat ook! Ik gebruik zelf een speciale olie voor de zon die de UV stralen filtert. Maar er bestaan ook crèmes en gels. Vertoef je zelf meer in het water dan op het strand, dan kan een jojoba- of notenolie, of een verzorging op basis van was die je aanbrengt voor het zwemmen de schade aanzienlijk beperken. Maar die zwembeurt laat ik aan me voorbijgaan. Ik ben eerder het lekker-languit-in-de-ligstoel type, met een cocktail in de hand.

3. Douchen!
Spoe-len! Dit is een bevel, zeker na het zwemmen. Al die chloor of dat zout moet uit je haren. Welke shampoo ik gebruik? Makkelijk, ik steel eventjes die van mijn kinderen: ultra-zacht, dus ideaal. Maskers en crèmespoeling zijn natuurlijk altijd welkom om je haren te voeden en te verzachten. Na het douchen laat ik ze altijd drogen in de openlucht, op een schaduwplekje.

4. Opgepast met gekleurde of ontkleurde haren!
Gekleurde of ontkleurde haren zijn nog breekbaarder! Ze worden poreus, met niet altijd even fraaie esthetische gevolgen. Vorig jaar nog veranderde mijn goudblonde look in een een groene nachtmerrie. Gelukkig heb ik sindsdien een paar shampoos ontdekt waarmee ik zo’n kleurveranderingen kan vermijden. Vraag raad aan je kapper.

5. Last but not least: pak het gevaar bij de wortel aan.
Twee tabletjes per dag, het lijkt niets, maar het is een extra troef voor haren die de hele zomer lang stralen van gezondheid. Omnivit Hair Pro Nutri-Repair voedt de haren bij de wortel door ze te voorzien van essentiële elementen*. Er is altijd een plaatsje voor gereserveerd in mijn schoonheidskoffertje!

Ben ik nog iets vergeten? Oh ja, natuurlijk! Aarzel niet om aan te vullen met je eigen tips. Psssst… en ik wil ook wel jullie hoofddeksels zien hoor!

Een mooie zomer gewenst!

Tot volgende maand alvast voor de nieuwste seizoenstips!

Lisa, jullie omniblogster.

* Zink, selenium en biotine dragen bij tot de instandhouding van normaal haar en normale nagels. Ze dragen, onder andere, bij tot de vitaliteit en de glans van uw haar en nagels.

Waar kunt u Omnivit-producten kopen?

Apotheek bij u in de buurt

Het Omnivit-gamma is verkrijgbaar in de apotheek in België. Vraag raad aan uw apotheker. U kunt eenvoudig de dichtstbijzijnde apotheek vinden via de onderstaande link:

Onze producten
Onze producten
Koop nu