Droog haar? Start het winterplan

Schitterend gezonde haren in de winter?
Je zal moeten opboksen tegen hun grote vijand, de koude. Die droogt hen uit, maakt hen rebels enzovoort. Twee woorden om ze tot de orde te roepen: bescherming en voeding.

Ken je ’m nog, de vandegraaffgenerator? De bol die je haren ten berge doet rijzen wanneer je er je handen op legt? Wel, dat is zo’n beetje wat er gebeurt als ik ga wandelen bij de eerste vrieskou. Tenminste, als ik geen voorzorgen neem. Nu de ‘indian summer’ achter ons ligt en de ochtendkou de winter aankondigt, ga ik alvast anticiperen op wat me te wachten staat.

Wat ik bedoel? Ik zal je een kleine update geven over mijn winterplan tegen droog haar. Goed nieuws: moeilijk is het niet. Het komt er gewoon op neer om jezelf een beetje meer in de watten te leggen dan gewoonlijk. Da’s trouwens de perfecte gelegenheid om met je look te spelen! Klaar? Hop, we zijn vertrokken…

Shampoo ‘voor droog haar’
In de winter schakel ik automatisch over op ultrazachte shampoo ‘voor droog haar’. Die bevat anti-statische bestanddelen. Je wast je haar ook beter met lauw water: te warm is schadelijk voor de hoofdhuid.

Mmmm… maskers
Één keer per week is het tijd voor een hydraterend masker! Ikzelf ben er gek op om als een pacha rond te hangen in huis met een warme handdoek rond m’n hoofd (zo dringt de verzorging beter in). Wat de ingrediënten betreft: ga voor karité, avocado, honing of jojoba-olie.

Voed de haarwortels
Héél belangrijk in de winter! Omnivit Hair Pro Nutri-Repair bevat aminozuren, zink, selenium van vitamine B6 en druivenpit-extracten. Neem 2 tabletten ‘s ochtends en dit minimum twee maanden lang – vandaag is dus het ideale moment om ermee te starten!

Drogen verplicht
Natte haren nemen sneller stof op en zijn meer kwetsbaar voor koude. Drogen is dus de boodschap, maar zet de haardroger wel in de laagst mogelijke warmtestand.

Hoofdhuidmassage
Een kleine hoofdhuidmassage elke avond, daar teken ik voor! (Vooral als een vriendelijk ‘slaafje’ die taak voor z’n rekening neemt.) Het doel: de bloedcirculatie stimuleren en de talgklieren opnieuw activeren.

Borstelen is de boodschap
Ik geef toe, ik ben nogal lui wat borstelen betreft. Behalve in de winter! Door te borstelen verspreid je de talg van bij de wortel tot aan de puntjes. Zo beperk je de uitdroging. 100% natuurlijke bescherming!

-Dekking zoeken!
-Chef, jawel, chef!

Wat kan je nog doen om je haren te beschermen tegen de koude? Ze bedekken, natuurlijk. Mutsen, hoeden, soldatenpetten… zo’n nieuwe look is altijd goed voor je moraal. Let wel op met te strakke mutsen: die zorgen meteen voor statische elektriciteit. Ga dan liever voor wol met grotere mazen of ietwat ruimere modellen. En wil je de wrijving met de vezels vermijden, draag er dan een zijden sjaaltje onder.

Zo, dan wens ik je haren een prettige winter!

Tot heel binnenkort voor weer heel wat nieuwe tips!

Lisa, je omniblogster.

Waar kunt u Omnivit-producten kopen?

Apotheek bij u in de buurt

Het Omnivit-gamma is verkrijgbaar in de apotheek in België. Vraag raad aan uw apotheker. U kunt eenvoudig de dichtstbijzijnde apotheek vinden via de onderstaande link:

Onze producten
Onze producten
Koop nu