Het leven is te leuk om moe te zijn!

Als er één moment is wanneer je gemotiveerd moet zijn, is het wel bij het begin van het schooljaar. Om terug vlot in het schoolritme te komen – opstaan, ohlala… ! – maar ook voor je hobby’s. Een paar ideetjes voor een frisse start? Hopla, lees maar vlug verder!

Hoezo? Terug naar school is niet leuk? Geen sprake van… Eind augustus verscheen er al een mysterieuze rode smiley op de kalender aan de ijskast, met die magische datum : 1 september. Mijn jongens doen alsof ze het spijtig vinden dat de vakantie is afgelopen, maar eigenlijk vinden ze dat helemaal niet zo erg. Terug naar school betekent ook terug naar de vrienden, terug naar de hobby’s en de activiteiten.

Bij ons is dat vooral tekenen, schilderen en knutselen (yep, we zijn een linkshandig gezin, een toeval?). Maar er is nog zoveel meer en het is nooit gemakkelijk kiezen. Het karakter is altijd een goede gids: vertel me hoe je kind is en ik zal je zeggen welke hobby bij hem of haar past…

Eerder timide?
Waarschijnlijk overgevoelig. Heel belangrijk: zich uit-druk-ken. Met potloden, borstels, muziek… En neen, het is niet nodig om eerst een jaar notenleer te volgen voor ze een instrument mogen bespelen. Mijn kinderen gaan naar de rockschool: een instrument, een paar akkoorden en ze zijn vertrokken.

Grote Mond
Voor kinderen die de kleine chef spelen en voortdurend in het centrum van de belangstelling willen staan, een logische oplossing: toneelspelen! Paraderen over het podium, zich uitleven als een personage… En toch ook een heel klein beetje leren zwijgen als de hoofdrol naar iemand anders gaat…

Botsbal
Je kind springt en botst door heel de woonkamer. Heb je al eens aan het circus gedacht? Jongleren, trapeze, eenwielers, diabolo, op een bal lopen… Fysieke oefeningen, concentratie, creativiteit, alles zit erin. Sport of scouts is trouwens ook een goed idee (met een beetje discipline als bonus!).

Einstein Junior
Net Frederic, mijn jeugdvriend. Zijn dada was om te experimenteren met de flesjes van zijn moeder die dermatoloog was. Tot hij op een dag bijna het hele huis in brand stak natuurlijk… Sluit je kind aan bij een wetenschapsclub, een sterrenwacht, een schaak- of informaticaclub, dat is veiliger.

Rambo 6
Aan de haren trekken, boksen, schoppen en veel meer van dat fraais… Soms denk je “wat voor een monster heb ik toch op de wereld gezet?” Je kind loopt over van de agressiviteit, dan zijn er twee opties: sport en muziek. Het eerste laat stoom af, het tweede verzacht. Zingen vergroot bovendien het zelfvertrouwen en vermindert de agressiviteit. Zo schijnt het toch.

Hey, dromer!
Zit je kind voortdurend te dromen? Niet erg, ik ken het fenomeen maar al te goed. Mijn fantasie werd vroeger non-stop in beslag genomen door wonderbaarlijke creaturen die ik altijd probeerde op papier te zetten. Plastische kunst, dat is verbeelding ten top! Stop ook eens een fototoestel in de handen van je dromertje en kijk wat er gebeurt…

Redenen genoeg dus om helemaal in vorm te zijn voor de eerste schooldagen. Loop even langs bij het gemeentehuis om je te informeren over de mogelijkheden. Of passeer eens bij een jeugdbeweging, vraag raad aan andere ouders of aan leerkrachten. En denk ook eens aan een vitaminekuurtje voor je kind: Omnivit Junior Gummies. Zelfs de grootste dromertjes denken elke ochtend aan hun gommetje met fruitsmaak.

Tot snel voor nieuwe seizoenstips!

Lisa, je omniblogster

Waar kunt u Omnivit-producten kopen?

Apotheek bij u in de buurt

Het Omnivit-gamma is verkrijgbaar in de apotheek in België. Vraag raad aan uw apotheker. U kunt eenvoudig de dichtstbijzijnde apotheek vinden via de onderstaande link:

Onze producten
Onze producten
Koop nu