EXTERNE WEBSITE

U verlaat de website www.omnivit.be van Sanofi Belgium. Sanofi Belgium is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de externe website. Als u doorgaat zijn de disclaimer en privacyverklaringen zoals op onze website vermeld niet meer van toepassing. Wilt u doorgaan?

X Doorgaan

Zon, liefde en aalbessen

De zalige zomer is een bron van vitaliteit! Dit is dus het perfecte moment om jezelf een ferme boost te geven.

Ik heb nog geen zin om het over september te hebben. Dus vergeet dat woord maar… Maar als we onze batterijen willen opladen voor een drukkere periode, dan is het nu het moment om aan onze gezondheid te werken. Waarom? Omdat we net nu kunnen profiteren van al het goede dat er ons in de schoot wordt geworpen.

“Heb je weer aalbessenconfituur gemaakt, mama?” Ik vraag er elke zomer naar, en elke zomer kan ik er eindeloos van blijven snoepen. En toen dacht ik: al deze weldaden van de zomer verdienen wel een artikeltje. Wel, hier komt het!

  1. Zonnetje, zonnetje, kom tot mij!

In een vorig leven was ik vast een hagedis. Het prilste straaltje zonnelicht bezorgt me al plezier. Heb jij dat ook? Volstrekt normaal, want licht stimuleert de productie van melatonine en regelt onze biologische klok. We zijn actiever overdag en we slapen beter ’s nachts. Ook serotonine en dopamine nemen toe. Dat zijn de hormonen die zorgen voor een goed humeur en voor genot. Het zonlicht schenkt ons ook vitamine D. En je hebt geen uren zon nodig; 10 tot 15 minuutjes zijn al genoeg!

  1. Lang leve de liefde!

Van de zon naar “O sole mio”. We zeggen “Jij bent mijn zonneschijn” tegen onze geliefde. In de zomer hebben we tijd, dragen we minder kleren… en de warmte doet de rest. Leve de romantiek, leve het middagdutje! En ook dat doet ons lichaam goed. Fysiek genot verbetert het hormonale evenwicht en zorgt voor een gevoel van euforie en daarna van welzijn. Minder stress en beter slapen zijn het gevolg.

  1. Een beetje sport? Vanzelf! 

Ik moet het toegeven: een fervente sporter ben ik niet. “Ik heb geen fut!” zeg ik vaak. Nochtans weet ik dat sporten je energie geeft (alweer dankzij endorfines die tijdens inspanningen vrijkomen). Even het blokje rond lopen? Nee, bedankt. Maar in de zomer herken ik mezelf niet meer. Geef me een strand en ik word lange-afstandloper. Geef me bergen en ik wil klimmen als een gek. En dan heb ik het nog niet over de zee gehad: bodyboard, surfen, of gewoon zwemmen. Zalig!

young fitness woman running on seaside wooden boardwalk

  1. Hier met dat fruit!

Ja, de aalbessenconfituur van mijn mama. Die zoetzure smaak, daar krijg ik dus niet genoeg van. Het herinnert me er ook elk jaar aan dat fruit een schat aan vitamines bevat! Bessen en frambozen zijn rijk aan vitamine C. Abrikozen bevatten veel vitamine A. Een meloen is niet alleen super verfrissend, maar bezorgt je ook vitamine A, C en ook B6, wat goed is voor je humeur! En zo kan ik nog uren doorgaan, maar liever verklap ik je enkele fruitige receptjes:

Close up of a woman putting raspberry jam on a slice of bread.

’t Is maar om te zeggen: profiteer ervan en laad jezelf weer helemaal op. Ikzelf voeg hierbij nog een kuur Omnivit Active  Die bevat ginseng en vitamines A, B en C. Zo heb ik alle troeven van de zomer in handen. En zo zijn mijn batterijen weer opgeladen tegen september. Maar over die maand zouden we het nog niet hebben, hé! Heb jij ook zomertips om met ons te delen? Doen!

Heel graag tot volgende maand, met nieuwe seizoenstips!

Lisa, jullie omniblogster.

Dit zou u ook graag lezen

Omnivit Hair Care

Kappers geven hun mening !

Lees meer

Recept idee

Proef de eerste aardbeien met een rietje!

Lees meer