Wat is stress?

In deze drukke tijden lijkt stress de bron van alle kwaad: het bezorgt ons niet alleen psychologische, maar ook lichamelijke klachten. Maar wat is stress nu precies?

Stress is een vorm van spanning die in het lichaam van mensen, dieren of planten optreedt als reactie op externe prikkels en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties.

Volgens die definitie kan zelfs een plezierige situatie, zoals je huwelijksdag of op vakantie gaan, dus stress veroorzaken! Deze “positieve” spanning verdwijnt gelukkig na een tijdje en ons lichaam komt terug tot rust. Het is de “negatieve” vorm van stress die een gevaar vormt voor onze gezondheid, omdat die de werking van het immuunsysteem verandert en zelfs kan leiden tot beschadiging van de hersenen en geheugenproblemen.

Er zijn geen universele factoren die zonder uitzondering bij iedereen stress veroorzaken, dat hangt af van persoon tot persoon. Werkdruk wordt bijvoorbeeld vaak aangehaald als stressfactor, maar er zijn mensen die net beter gaan presteren onder hoge druk, zoals vliegverkeersleiders en managers van grote bedrijven. Anderen ervaren uitdagingen en spanning dan weer als bedreigend en kijken niet voor hun plezier naar griezelfilms.

Mogelijke klachten bij stress zijn jachtige gevoelens, hoofdpijn, spierpijn, slaapproblemen, depressie, burn-out en angststoornissen. Absoluut te vermijden dus!

Over Omnivit Stress-Resist
Omnivit Stress-Resist (voedingssupplement) draagt bij aan het stressbeheer en vermindering van de vermoeidheid dankzij zijn actieve stoffen. Rhodiola rosea versterkt de fysieke en mentale stressweerstand terwijl magnesium afkomstig uit de zee en de vitaminen B6 en B9 het energiepeil opkrikken en vermoeidheid tegengaan. Met slechts 1 tablet1 per dag biedt Omnivit Stress-Resist een gepast antwoord op stress op korte en lange termijn2/sup>.

SANOFI BELGIUM SABE.OMN.17.11.0507
1 De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Voedingssupplementen mogen niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levenstijl worden gebruikt.
2 Rhodiola rosea: actieve vorm van 100% plantaardige origine dat het organisme helpt zich aan te passen om haar weerstand aan fysieke en mentale stress te verbeteren. Magnesium afkomstig uit de zee en vitamine B6 helpen om de vermoeidheid te verminderen. Vitamine B9 draagt bij aan de normale psychologische functies.

Waar kunt u Omnivit-producten in kopen?

Apotheek bij u in de buurt

Het Omnivit-gamma is verkrijgbaar in de apotheek in België. Vraag raad aan uw apotheker. U kunt eenvoudig de dichtstbijzijnde apotheek vinden via de onderstaande link:

Onze producten
Onze producten
Koop nu