Omgaan met stress

Er is niets mis met stress in ons leven. De meeste mensen hebben een beetje gezonde stress nodig om voldoende uitdaging te hebben en zich goed te voelen. Stress wordt echter een probleem als de draaglast groter is dan onze draagkracht.

Hoe gaan we nu het best om met stress? De kop in het zand steken is in elk geval niet de oplossing, integendeel. Omdat de stress ervoor zorgt dat je niet meer de rust en ontspanning vindt die je nodig hebt om de stresserende situatie goed aan te kunnen, gaat het met je stress van kwaad naar erger.

Naar schatting hebben zo’n 30 procent van de psychische klachten waarvoor mensen hulp zoeken te maken met stress. Daarom is tijdig ingrijpen zo belangrijk!

Enkele tips:

  • Neem altijd voldoende tijd om te bekomen van stressvolle situaties.
  • Zet op een rij wat bij jou stress veroorzaakt. Wat kan je daaraan veranderen?
  • Stel prioriteiten en houd altijd ruimte vrij voor onverwachte gebeurtenissen.
  • Zijn je verwachtingen voor jezelf wel realistisch? Praat daarover met anderen.
  • Doe één ding tegelijk en neem daar de tijd voor.
  • Stel grenzen en zeg ‘neen’ wanneer je te veel hooi op je vork hebt.
  • Maak voldoende tijd vrij voor zaken die je energie geven, zoals hobby’s en vriendschappen.
  • Leef gezond: voldoende beweging en slaap, gezond eten, niet te veel alcohol of koffie en rook niet.

Over Omnivit Stress-Resist
Omnivit Stress-Resist (voedingssupplement) draagt bij aan het stressbeheer en vermindering van de vermoeidheid dankzij zijn actieve stoffen. Rhodiola rosea versterkt de fysieke en mentale stressweerstand terwijl magnesium afkomstig uit de zee en de vitaminen B6 en B9 het energiepeil opkrikken en vermoeidheid tegengaan. Met slechts 1 tablet1 per dag biedt Omnivit Stress-Resist een gepast antwoord op stress op korte en lange termijn2.

SANOFI BELGIUM SABE.OMN.17.11.0507
1 De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Voedingssupplementen mogen niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levenstijl worden gebruikt.
2 Rhodiola rosea: actieve vorm van 100% plantaardige origine dat het organisme helpt zich aan te passen om haar weerstand aan fysieke en mentale stress te verbeteren. Magnesium afkomstig uit de zee en vitamine B6 helpen om de vermoeidheid te verminderen. Vitamine B9 draagt bij aan de normale psychologische functies.
Bron: www.geestelijkgezondvlaanderen.be/stress-overspannenheid-en-burn-out

Waar kunt u Omnivit-producten in kopen?

Apotheek bij u in de buurt

Het Omnivit-gamma is verkrijgbaar in de apotheek in België. Vraag raad aan uw apotheker. U kunt eenvoudig de dichtstbijzijnde apotheek vinden via de onderstaande link:

Onze producten
Onze producten
Koop nu