Is het koud?

Van de kou hoef je nooit meer iets te vrezen.

In de winter is de kou nu eenmaal niet te vermijden, maar je kan wel leren ermee om te gaan.
De kou is niet voor iedereen even fel. Maar we kunnen ons er wel allemaal tegen beschermen. Zo komen we makkelijker buiten om van de winter te genieten.

Duffel je goed in.
Het spreekt vanzelf: je moet je kleden tegen de kou. Maar niet alle winterkledij is even doeltreffend. Zo kan een dikke wintertrui minder warmte geven dan drie dunnere lagen kledij. Het is de lucht tussen de lagen die isoleert en de warmte van je lichaam vasthoudt.

Bescherm vooral de uiterste delen van je lichaam.
Als het koud is, voel je dat vooral in de uiterste delen van je lichaam. Omdat je lichaam de vitale organen zoals het hart of de hersenen beschermt door minder bloed te stuwen naar de rest. Daardoor heb je het sneller koud aan je handen, je voeten of je oren. Om dat te vermijden, kan je voor je vertrekt je schoenen enkele minuten op de verwarming zetten. Voeten die het van in het begin lekker warm hebben, zullen ook langer warm blijven. En heb je je handschoenen niet mee, zwaai dan met je armen terwijl je stapt. Het stimuleren van de armspieren verbetert de bloeddoorstroming naar je handen.

Eet goed.
Ook op het vlak van voeding zijn er interessante weetjes. Proteïnen kunnen helpen want die worden minder snel opgenomen dan koolhydraten of vetten. Ons lichaam heeft dus meer energie nodig en gaat warmte vrijgeven. Cafeïne kan je koudegevoel versterken omdat deze stof het samentrekken van de aders vermindert waardoor de warmte van je lichaam minder wordt vastgehouden. Alcohol doet de aders uitzetten. Laat je dus niets wijsmaken: door alcohol te drinken, krijg je het niet warmer.

Positief denken.
En tot slot: als je het niet koud wil hebben, probeer er dan niet aan te denken. Verzet je zinnen en zoek je vrienden op. Menselijk contact doet je de kou vergeten. Vooral als het goed klikt. Een studie van de universiteit van Southampton toont aan dat nostalgie letterlijk een hartverwarmend effect heeft: mooie herinneringen veroorzaken een fysiek comfort waardoor we beter tegen de kou kunnen.

Met deze goede raad, Omnivit Active en een warme sjaal zou je zonder enig probleem de rest van deze winter moeten kunnen doorstaan.

Waar kunt u Omnivit-producten in kopen?

Apotheek bij u in de buurt

Het Omnivit-gamma is verkrijgbaar in de apotheek in België. Vraag raad aan uw apotheker. U kunt eenvoudig de dichtstbijzijnde apotheek vinden via de onderstaande link:

Onze producten
Onze producten
Koop nu