Iedereen in vorm

Naar een gezondere levensstijl!

Tips en tricks voor een gezondere levensstijl.
Water drinken, regelmatig sporten, vetconsumptie verminderen, fruit en groenten eten, voldoende slaap… We kennen de te volgen regeltjes voor een gezonde levensstijl uit het hoofd. Maar hoe breng je ze in de praktijk? Hier zijn alvast enkele simpele ideetjes om je gezondheid elke dag een stukje te verbeteren.

Niet te snel!
Er is geen betere manier om jezelf te ontmoedigen dan meteen veel te hard te gaan sporten. Doe je normaal nooit aan sport, start dan langzaamaan. Stel jezelf ook elke week een nieuw doel.

Start bijvoorbeeld met lopen – of snelwandelen naargelang je eigen profiel, vorm en leeftijd – gedurende 20 minuten, één keer per week. Wanneer je hieraan gewoon bent, kan je stilaan de intensiteit en de frequentie verhogen. Zo geef je je lichaam de tijd om deze inspanningen te waarderen. Doe je dat niet, dan is het al voorbij voor je begint.

Vind je ritme
Leven volgens het natuurlijke ritme van de dagen – samen met de zon opstaan en gaan slapen – is niet eenvoudig. Maar je interne uurwerk afstellen kan je wel extra vitaliteit opleveren. Het volstaat om op een vast, en liefst aangenaam uur op te staan. En voel je je moe, kies dan liever voor een kleine siësta dan voor veel te lang uitslapen. Jaja, onze Spaanse vrienden hebben het helemaal begrepen! Wat slapengaan betreft: ga naar bed zodra je moe bent en stel alles uit tot morgen. Je zal veel efficiënter en meer in vorm zijn.

Een kom soep
5 stukken fruit en groenten per dag zijn essentieel voor een gezonde levensstijl. Maar wie slaagt erin om dag in dag uit dat cijfer te behalen? De oplossing: een goeie kom soep voor elke maaltijd. Het is lekker, gezond, en het verzekert je ervan voldoende groenten te eten. Vergeet niet de smaken af te wisselen: broccoli, courgette, pompoen, wortel… de mogelijkheden zijn eindeloos!

Je fles water is je bondgenoot
Drink je onvoldoende water? De oplossing is simpel: neem een fles water en hou ze de hele dag door bij je. Telkens wanneer je blik de fles kruist, drink je enkele slokjes. Is je fles water niet zo aantrekkelijk voor jou, kies dan voor een andere hydraterende en misschien meer aantrekkelijke drank zoals een lichte groene thee of infusies. Een goede manier om je te hydrateren terwijl je wisselt van kleur en smaak zoveel je maar wil.

Stappen
Je hoeft je niet in een lycra-pakje en baskets te stoppen om aan sport te doen. In je drukke dagelijkse leven is het niet makkelijk om er tijd voor te maken. Stappen is echter een uitstekend alternatief, en er bestaan tal van tips om meer te stappen: een kleine middagshopping, je vriend(in) voorstellen om een kleine wandeling te maken alvorens plaats te nemen op een terrasje, telkens een klein omweggetje maken om naar huis, naar je vrienden of naar de markt te gaan. Alle redenen zijn goed om meer te stappen.

En wil je je vitaliteitsritueel compleet maken, probeer dan ook het gamma Omnivit Active. Zo heeft het hele gezin een voedingssuplement aangepast aan zijn behoeften om ‘s ochtends meteen fris voor de dag te komen!

Waar kunt u Omnivit-producten in kopen?

Apotheek bij u in de buurt

Het Omnivit-gamma is verkrijgbaar in de apotheek in België. Vraag raad aan uw apotheker. U kunt eenvoudig de dichtstbijzijnde apotheek vinden via de onderstaande link:

Onze producten
Onze producten
Koop nu